Hvem er en kokain afhængig?

Nogle af os kan svare uden at tøve “Jeg er” andre er ikke lige sikre. Vi mener ikke, at nogen kan afgøre, hvorvidt, en anden er afhængig. En ting er dog sikkert. Enhver af os har benægtet at vi var afhængige. I måneder og år, troede vi, at vi kunne kontrollere kokainen, selvom, det var kokainen, der kontrollerede os.

“Jeg bruger det kun i weekenden”
“Det påvirker ikke mit arbejde”
“Jeg kan stoppe, det er jo kun en psykisk afhængighed”
“Jeg sniffer det kun, eller det er på grund af mit ægteskab”

Mange af os er stadigvæk overrasket over, hvor længe vi blev ved, selvom vi ikke længere blev høje, som vi gjorde I starten.

Alligevel fortsatte vi og følte, at kokainen gav os det, vi altid havde manglet. Så forvrænget var vores virkeligheds opfattelse.

Vi gjorde hvad som helst, for at slippe ud af os selv. Stregerne blev tykkere og grammene slap hurtigere op.

Hele ugens ration, slap op på en dag. Vi fandt os selv, skrabe pakker og poser, med barberblade, kradse de sidste flager, fra bunden af brune flasker. Sniffe hvilket som helst hvidt snavs fra gulvet, efter at poserne var blevet tømt. Vi der havde været så stolte over vores personlighed.

Ikke andet end, røret, piben og nålen, spillede længere nogen rolle. Selv om det fik os til at føle os elendige, skulle vi have mere af det.

Nogle af os blandede kokain, med alkohol eller andre stoffer. Indimellem fandt vi tilfældig lettelse, men slutteligt, gjorde det vores problem værre.

Vi forsøgte at blive stoffri på egen hånd, hvilket nogle gange, lykkedes I korte perioder. Efter nogle måneder, troede vi, at vi havde opnået kontrol.

Vi troede at vores krop, var blevet renset og at vi kunne blivehøje igen, ved kun at bruge det halve af, hvad vi plejede.

Denne gang, skulle vi nok være forsigtige, så vi ikke gik for langt, men vi opdagede, at vi startede, der hvor vi havde sluttet, hvis ikke langt værre.

Vi forlod aldrig vores hjem, uden at have taget. Vi kunne ikke elske, uden at have taget. Vi kunne ikke sove, eller arbejde og nogle gange føltes det som om, vi ikke kunne noget som helst uden kokain. Vi forsøgte at skifte arbejde, bopæl, partnere, eftersom vi troede at vores liv, kunne vendes op og ned ad omstændigheder, steder og mennesker, at det var på grund af dem.

Måske så vi venner dø af hjertestop, men stadigvæk blev vi ved, med at misbruge.

Til slut måtte vi indse virkeligheden. Vi var tvunget til at indrømme, at kokain var et alvorligt problem I vores liv.

At vi var blevet afhængige.

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.

Hvad førte os til Cocaine Anonymous?

Nogle af os ramte en fysisk bund. Det kan have være hvad som helst, fra næseblod som skræmte os, sexuel impotens, til at miste følelsen eller midlertidig lammelse i en kropsdel, til at miste bevidstheden og en tur på skadestuen, til hjerteanfald fra kokain som efterlod os handikappede. Måske var det spøgelset vi så i spejlet.

Andre af os ramte en følelsesmæssig eller åndelig død. De gode tider var forbi, coke livet var ovre. Uanset hvor meget vi brugte, opnåede vi aldrig at blive løftede, kun en midlertidig lettelse fra en depressiv nedtur, og ofte ikke en gang det. Vi led af voldsomme humørsvingninger. Måske vågnede vi efter en knibe hvor vi havde truet eller skadet en som vi elskede, måske imens at vi desperat havde krævet imaginære skjulte penge fra dem. Vi blev overvældet af følelsen af at være fremmedgjort af venner, elskede, forældre, børn, samfundet, himlen, fra alt og alle. Selv vores pusher som vi troede var vores ven, viste sig at være en fremmed når vi gik til ham uden penge. Måske vågnede vi i frygt for isolationen, som vi have skabt for os selv – sniffende alene, kvalt af vores egen selvcentreret frygt og paranoia. Vi var spirituelt og følelsesmæssigt døende. Måske overvejede vi selvmord, måske prøvede vi det.

Så igen, andre af os ramte en anden form for bund hvor vores forbrug og løgne kostede os vores job, kreditværdighed og ejendele. Måske nogle af nåede et punkt hvor vi ikke engang kunne pushe; vi brugte alt som vi rørte før at vi kunne sælge det. Vi havde simpelthen ikke længere råd til at bruge. Nogle gange var det loven som blandede sig.

Mange af os blev bragt ned af et sammensurium af finansielle, fysiske, sociale og åndelige problemer.

Da vi fandt Cocaine Anonymous, lærte vi at afhængighed er en progressiv sygdom, kronisk og potentielt dødelig. Vi var lettede da vi blev fortalt at afhængighed ikke bare er et moralsk problem, at det er en ægte sygdom som viljen alene typisk er magtesløs overfor. Derimod er vi alle selv ansvarlige for at vi selv kan komme os. Der er ingen hemmelighed, ingen magi. Vi skal alle stoppe og forblive ædru; men vi behøver ikke at gøre det alene.

Hvad er Cocaine Anomymous?

Vi er et fællesskab af afhængige som samles til møder for at dele vores håb, tro og mod med det formål at forblive ædru og hjælpe andre med at opnå samme frihed. Alt som bliver hørt på vores møder bliver behandlet som fortroligt. Der er ingen afgifter eller gebyrer af nogen slags. For at være medlem skal du blot have et ønske om at stoppe. Vi udveksler telefonnumre og giver samt søger støtte fra hinanden imellem møderne.

Vi er alle på lige fod her. Vi er mænd og kvinder i alle aldre, racer og sociale lag, med afhængigheden som fælles bånd. Cocaine Anonymous Tolv Trins program er med den dybeste taknemmelighed lånt fra Anonyme Alkoholikere. Mange års erfaring har vist værdien af at en afhængig hjælper en anden.

Vi byder de nykommende i C.A. velkomne med mere ægte varme og accept i vores hjerter end du nok kan forestille dig nu – for du er livsblodet i vores program. | store træk, er det ved at videreføre budskabet om at komme sig til andre som os selv der gør at vi kan holde vores egen ædruelighed. Vi hjælper alle os selv ved at hjælpe andre.

Hvad er den første ting?

Til nykommeren som tænker over hvad den første ting han eller hun skal gøre for at opnå ædruelighed, siger vi at du allerede har gjort det; du har indrømmet over for dig selv, og nu overfor andre, at du har brug for hjælp bare ved at komme til et møde og søge information om C.A.s program.

Du gør i dette øjeblik præcist det der skal til for at forblive ædru; du er ikke i gang med at tage noget. Cocaine Anonymous er et “en-dag-ad-gangen” program. Vi anbefaler at du ikke sidder fast i et ønske at forblive ædru resten af dit liv, eller i et år, eller en uge. Når du har besluttet at du ønsker at stoppe, så lad dagen i morgen klare sig selv for nu. Nogle gange kan det endda være for meget for sådan nogle som os at planlægge at tage en hel dag ad gangen uden stoffer. Det er okay. Tag en dag ad gangen, en time ad gangen, eller ligefrem et minut ad gangen hvis det er det som skal til.

I C.A. fællesskabet er du sammen med afhængige som lever et liv uden stoffer. Brug os! Få telefonnumre. Mellem møderne kan du måske ikke undgå kontakt med stoffer og mennesker som stadig bruger. Nogle af os havde ingen ædru venner overhovedet da de først kom ind. Du har ædru venner nu! Hvis du begynder at føle dig rastløs, irritabel og utilfreds, lad være med at vente. Ring til en af os og bliv ikke overrasket hvis en af os ringer til dig når vi har brug for hjælp!

Det overrasker dig måske at vi fraråder brugen af alle stemningsændrende substanser, alkohol og hash inkluderet. Det er den gængse erfaring gjort af afhængige i dette og andre programmer at hvilket som helst stof leder os i tilbagefald eller i en substituerende afhængighed.

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.