Hvorfor have en sponsor?

Du har sandsynligvis hørt en masse på Cocaine Anonymous møder om at arbejde de tolv trin til bedring, at finde en magt, der er større end os selv, og at få en sponsor. Hvis du er som de fleste nykommere, er du nok ikke sikker på, hvad alle disse udtryk betyder.

Derfor er det en god idé at få en sponsor. En sponsor kan afsætte individuel opmærksomhed for at besvare dine spørgsmål vedrørende Cocaine anonymous program for bedring. Det kan også hjælpe dig med at føle det mere behageligt at være sammen med en person, der kender hans eller hendes vej rundt. En sponsor kan introducere dig til andre C.A. medlemmer, hjælpe dig med at blive involveret i service og opmuntre dig til at deltage i C.A. arrangementer, som alle er afgørende for et vellykket program for bedring.

Vi kan drage stor fordel fra en-til-en-støtte, når vi begynder at lære at leve i bedring. Mange af os ville ikke have været i stand til at blive clean og ædru, hvis det ikke var for et særligt forhold til vores sponsor. At dele vanskeligheder med en sponsor gør kampen mindre ensom og livet på daglig basis meget lettere.

Hvad er en sponsor?

En sponsor er en clean addict, der deler en-til-en, hvordan man opretholder afholdenhed ved at arbejde med C.A.’s tolv trin. En sponsors primære redskaber er hans eller hendes egen erfaring, styrke og håb. Trinnene kan i første omgang virke som et fremmedsprog, men en sponsor kan hjælpe os med at forstå denne nye måde at leve på og forklare, hvordan hvert trin bringer os tættere på en højere magt, der kan fjerne vores besættelse for at bruge.

Sponsorer er ikke professionelle rådgivere og er ikke certificeret til at tilbyde juridisk, psykiatrisk eller medicinsk rådgivning. Vi bør heller ikke blive afhængige af vores sponsorer for at få job, tøj eller mad. Sponsorer kan dog have erfaring med, hvordan man får professionel hjælp eller andre ressourcer.

Guidelines for sponsorship

Der er ingen specifikke regler for sponsorship i C.A., men vi tilbyder nogle forslag til din overvejelse.

Erfaring har vist, at det er bedst at undgå muligheden for følelsesmæssige og/eller fysiske forstyrrelser, der kan forstyrre nykommerens opfattelse af formålet med Cocaine Anonymous. Af denne grund kan det være klogt at vælge en sponsor af samme køn, hvis vi er heteroseksuelle, og det modsatte køn, hvis vi er homoseksuelle eller lesbiske.

Hvilken sponsor er bedst for dig? Kun du kan besvare det spørgsmål. Du og din sponsor kan have meget til fælles, eller i kan være helt forskellige. Sponsorship kan indebære en betydelig mængde tid og
energi. For at få et vellykket forhold, bør begge parter være villige til at kommunikere regelmæssigt.

Det er også vigtigt, at sponsoren giver en sikker og støttende atmosfære. Sponsoren skal være forsigtig med ikke at dele en sponsees fortrolighed med nogen anden. Dette vil bidrage til at skabe et fundament af tillid og tilskynde sponseen til at være ærlig. En sponsor skal vide, hvad der virkelig foregår for at kunne hjælpe sin sponsee.

Til tider kan vi føle os utilpasse med hvad vores sponsor foreslår. Når det sker, er det vigtigt at huske, at vores sponsor har rejst vejen foran os og deler sin erfaring for at hjælpe os gennem vanskelige tider.

Det er dit ansvar at ringe til din sponsor, så tøv ikke med at bruge telefonen. Det kan være svært at bede om hjælp i starten, men regelmæssigt at kontakte din sponsor er en af de første måder, hvorpå du kan tage ansvar for din egen bedring.

Husk, sponsorer har liv uden for C.A. De har familier, job og andet ansvar. Der vil være tidspunkter, hvor en sponsor er virkelig utilgængelig. Når dette sker, skal du tjekke mødelisterne for det næste lokale C.A. møde eller måske deltage i et online C.A. møde. Du kan også læse C.A. litteratur, kontakt den lokale C.A. hjælpelinje, eller brug din telefonliste. Hav en liste med clean misbrugeres telefonnumre med dig hele tiden og frem for alt RING. Husk, at vores program er baseret på en afhængig, der hjælper en anden. Hjælpen er der, klar og villig til at blive delt, men du skal række ud og bede om det.

Trinarbejde sker ikke over natten. Det kræver løbende handling og et vedholdende kig på de ting, der har blokeret os fra en magt, der er større end os selv. Ydmyghed afhænger af at opretholde en passende åndelig tilstand, som vi gør ved løbende at arbejde med trinene. Derfor foreslår vi løbende kontakt med en sponsor, uanset hvor længe du har været ædru.

At finde en sponsor

Nogle af måderne vi har fundet sponsor på, er ved at:

  • Lytte til og identificere os med de følelser, der deles på møder.
  • Lægge mærke til, når nogen har været hvor vi har været, og nu har den slags ædru liv vi ønsker at få.
  • Spørge medlemmer af fællesskabet om deres telefonnumre og derefter ringe til dem mellem møderne.
  • Dele under møder, at vi leder efter en sponsor.
  • Spørg andre C.A. Medlemmer om at anbefale en sponsor.
  • Gå på cafe efter møder med andre C.A. medlemmer.
  • Deltage i C.A. aktiviteter eller arrangementer.

Når du vælger en sponsor, så husk at det ikke behøver at være et livslangt forhold. Mange af os har skiftet sponsorer i løbet af vores bedring.

Andre har haft den samme sponsor siden deres spæde start. Pointen er at DU skal tage initiativ og række ud.

Det er aldrig for sent at få en sponsor. Uanset om du er nybegynder, som tøver med at “genere” nogen, eller et medlem, der har været i programmet i nogen tid i forsøget på at gå alene, er det “bare” at spørge.

De fleste C.A. medlemmer skylder deres bedring til det faktum, at en anden var villig til at dele en fantastisk gave med dem. At få en god sponsor, at dele ærligt og lytte til hans eller hendes oplevelse kan gøre hele programmet meningsfyldt som det aldrig var før.

Vi i Cocaine Anonymous opfordrer dig: TØV IKKE. Vi vil gerne dele det, vi har lært med andre afhængige, fordi vores erfaring har lært os, at vi beholder det, vi har ved at give det videre. Du vil sandsynligvis hjælpe din sponsor lige så meget som din sponsor hjælper dig.