Der kommer et tidspunkt, hvor kokainen holder op med at virke – en gang, hvor coke, de andre stoffer og alt vanviddet bliver uudholdeligt. Derefter kan du bare ikke stoppe, så du på en eller anden måde overlever. Du fortsætter med at bruge, fordi kokain er blevet det vigtigste i dit liv, selvom det dræber dig. Hvis du på en eller anden måde får en pause fra det, får du et øjeblik med lidt klarhed, vil du vide, at dette kunne være din sidste chance. Du skal stoppe med at bruge nu, og du er virkelig bange. Du vil holde dig væk fra kokain, men du ved ikke hvordan.

Hvis du vil være clean og ædru, kan du blive det. Hvis du vil have det, vi har, kan du få det. Uanset hvor meget kokain du har brugt eller hvor lavt du er sunket, kan du komme ud af det og holde sig væk fra kokain ved at gøre det, vi har gjort. Tusindvis af tidligere kokainmisbrugere lever clean og ejer deres liv igen ved aktivt at bruge bedringsværktøjerne i programmet Cocaine Anonymous. Her er nogle af de værktøjer, der virker for os.

Total afholdenhed

De af os, der har mistet kontrollen over vores forbrug af kokain, må afholde sig fra alle stemningsændende stoffer. Det er vores erfaring, at vores afhængighed altid udløses af brugen af alkohol og andre stoffer. Bare hold dig fra den første uanset hvad.

Møder

Vi deltager i møder for at dele vores erfaring, styrke og håb med andre tidligere misbrugere. Hvad vi ikke kunne gøre alene, kan vi gøre sammen. Vi lærer også værdifulde oplysninger om vores sygdom og hvordan programmet for Cocaine Anonymous fungerer i vores liv. Vi foreslår, at du får en mødeliste og går til 90 møder på 90 dage. Find et møde på mødelisten her.

Litteratur

Bøgerne Anonyme Alkoholikere (“store bog”) og Tolv Trin og Tolv Traditioner (“Tolv og Tolv”) af Anonyme Alkoholikere er to af vores mest værdifulde redskaber til bedring. Desuden udgiver Cocaine Anonymous utallige litteratur materialer for yderligere at hjælpe misbrugere i bedring, herunder vores bøger: Hope, Faith & Courage: Historier fra Cocaine Anonymous fællesskab og Hope, Faith & Courage Volume II: Historier og litteratur fra fællesskabet Cocaine Anonymous. Se vores shop for mere information.

Sponsor

En sponsor er en anden clean narkoman, der har mere cleantime og erfaring med programmet end dig selv. Han eller hun (samme køn anbefales) hjælper dig med at arbejde med trinnene og bør være en person, du føler dig tryg ved at kommunikere med. Vi anbefaler, at du begynder at søge en sponsor med det samme. Du kan ændre sponsor senere, hvis forholdet ikke virker.

De tolv trin

Møder kan holde dig clean og ædru i nogen tid, men Cocaine Anonymous 12 trin er afgørende for en stabil og god bedring. Cocaine Anonymous trin er de værktøjer, som vi bruger til at gå fra problemet med narkotikamisbrug til løsningen af problemet. Vi lærer om trinnene ved at læse litteraturen, deltage i trin studie møder og samarbejde med en erfaren sponsor.

En højere magt

Vi opfordrer alle nye medlemmer til at udforske de overbevisninger, de måtte have om en magt, der er større end dem selv. Der er ingen religiøse krav eller overbevisninger, der er nødvendige for medlemskab af Cocaine Anonymous. Nogle af os havde mistet vores åndelighed, før vi kom til C.A., og andre af os havde aldrig haft nogen. Da vi blev clean, oplevede mange af os nye eller genoplivede åndelige følelser.
Det hjælper at være åbenhjertet.

Service

En af nøglerne til bedring er at blive involveret. Begynd med at påtage dig opgaver og have forpligtelser på møder – lav kaffe; hjælpe med at rydde op sætte stole frem. Hjælp dig selv ved at hjælpe andre.

Telefon

Telefonen er vores livslinje når der ikke er møder. Få telefonnumre fra andre C.A. medlemmer. Vi er normalt generte for at ringe i starten, men vi skal finde en måde at gøre det på. Vi foreslår at du ringer til en person i programmet dagligt. Ved du ikke hvem du skal ringe til, så ring til vores hotline telefon: +45 2743 4044.

En dag af gangen

Tanken om at aflægge et løfte, om aldrig at bruge igen, kan være afskrækkende. Vi forbliver clean og ædru en dag ad gangen og om nødvendigt en time eller endog et minut ad gangen.

Bøn og meditation

Vi bruger disse værktøjer til at etablere og forbedre vores bevidste kontakt med Gud, som vi forstår ham. Vi finder sindsrosbønnen meget hjælpsom:

Gud, giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre,mod til at ændre de ting, jeg kan,og visdom at se forskellen.

Gør din bedring til din første prioritet. Alle dine forhåbninger og planer, selv din overlevelse, afhænger af en medicinfri dig. At holde sig væk fra kokain og alle andre stemningsændrende stoffer kan være den største udfordring, du nogensinde har haft. Den første periode kan være hård, men det betyder ikke, at det ikke bliver bedre. Pas på tanker som “Jeg har det ikke godt” eller “Det virker ikke.” Bedring er en proces, og det tager tid.

Vi håber at ved at bruge disse værktøjer finder du den samme glæde og frihed, vi har fundet. Bare husk at være tålmodig og fortsæt med at komme tilbage.

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.