Jeg nåede til et punkt, hvor jeg havde to muligheder; at fortsætte med at tage kokain indtil jeg døde eller at overgive mig til programmet i CA.

Vejen til det punkt har været lang, og jeg håber ikke at den blir lige så lang for dig. Jeg har prøvet alverdens ting for at kontrollere mit forbrug eller stoppe. Alle de ting jeg selv kunne finde på, har jeg prøvet; dagbehandling, døgnbehandling, rejse væk, arbejde meget, træne meget, finde en kæreste, listen fortsætter i det uendelige, men slutresultatet var altid det samme. Efter en pause gik jeg altid tilbage til kokainen. Men da jeg gav op og begyndte at følge min sponsors vejledning, skete der ting og sager.

Jeg brugte mere end tyve år med kokain, og selvom der har været fede tider, så blev jeg ret hurtigt afhængig og tabte kontrollen over mit liv. Jeg var altid i minus, skulle altid reparere, altid bagud på point. Uanset hvor mange gange jeg lovede mig selv eller min kæreste, at jeg ikke ville gøre det igen, så kunne jeg ikke lade være.

Jeg mærkede virkelig store konsekvenser. Venner og familie træk sig fra mig, jeg måtte gå under jorden af flere omgange, jeg kunne ikke passe et arbejde, måtte stjæle den mad jeg skulle spise, blev hjemløs, døde på hospitalet af en overdosis, men ingen af de ting forhindrede mig i, at vende tilbage til kokainen.

Men takket være programmet i Cocaine Anonymous lever jeg i et dag helt andet liv. Jeg er en del at et fællesskab, jeg er tilregnelig, jeg kan være en god bror, onkel, ven og ansat, og så tager jeg ansvar. For det meste lever jeg i fred med mig selv og mine medmennesker, hvilket er en kæmpe kontrast til tidligere. Og når tingene er svære, så har jeg et program og et fællesskab, som hjælper mig igennem. Jeg skylder CA alt, og jeg håber at bruge resten af mit liv på, at betale tilbage på, hvad jeg skylder.

René

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.