Selvom navnet “Cocaine Anonymous” (Anonyme Kokainmisbrugere) måske lyder *stof-specifikt* ønsker vi at forsikre dig om, at vores program ikke er. Mange af vores medlemmer brugte masser af kokain; andre brugte kun lidt, og nogle har ikke engang prøvet kokain. Vi har medlemmer, der kun drak lejlighedsvis, dem, der henkastet kaldte sig selv drankere, og andre, der helt og aldeles var alkoholikere. Mange af os brugte en bred vifte af stemningsændrende midler. Uanset om vi fokuserede på et bestemt stof eller brugte, hvad end vi kunne få fat i, havde vi én ting til fælles: til sidst nåede vi alle til et punkt, hvor vi ikke kunne stoppe.

Ifølge C.A.s Tredje Tradition, er den eneste betingelse for medlemskab et ønske om at stoppe med at bruge kokain og alle andre stemningsændrende midler. Uanset hvad du brugte, hvis det har ført dig til denne side, er du sandsynligvis det rigtige sted. Som tiden er gået, har stort set hver eneste af os indset, at vores virkelige problem ikke er kokain eller noget specifikt stof; det er sygdommen addiction.

Det kan være fristende at fokusere på vores forskelle snarere end på vores ligheder, men det kan gøre os blinde for potentielle kilder til støtte i vores recovery. Når vi hører andre medlemmers historier, er det vigtigste spørgsmål at stille os selv, ikke:

“Ville jeg ha’ festet med disse mennesker? “, men snarere “Har disse mennesker en løsning, der kan hjælpe mig med at holde mig clean? ” Vi opfordrer dig til at blive hængende og lytte med et åbent sind.

Med vores inkluderende Tredje Tradition og Første Trin hilser Cocaine Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere) alle med et stof- eller alkoholproblem velkommen, og tilbyder en løsning. C.A.s tolv trin er ikke stof-specifikke, og Cocaine Anonymous er ikke et stof-specifikt fællesskab. Det betyder intet for os om du drak, eller hvilken type stoffer du brugte; hvis du har et ønske om at stoppe, er du velkommen her!

Approved Literature
Cocaine Anonymous World Services Inc.
Copyright 1992

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.