Da vi kom ind i Cocaine Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere), kiggede vi rundt i lokalet og begyndte at spekulere på, om vi var for unge til at blive clean og ædru. Mange af os var for unge til at have kørekort, stemme, gå på barer eller endda have job. Vi var helt sikkert for unge til at være afhængige! Vores benægtelse fortalte os, at måske vores brug og druk var bare en fase.

Kort tid efter at vi kom ind i Cocaine Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere), indså vi, at selv om vi måske ikke har brugt så længe, kunne vi relatere til andre medlemmers erfaringer. Vi havde også mistet relationer med vores familier og venner, holdt op med at gøre ting, vi engang elskede, holdt op med at gå i skole eller arbejde og hadede, hvem vi var blevet. Vi delte skam og forlegenhed for at bruge. Vi indså som andre medlemmer, at vi havde forladt vores moral og værdier for den næste rus, fix, pille eller drink.

Lejlighedsvis befandt vi os til CA møder, på udkig efter efter en løsning, men følte os ikke velkommen. Da dette skete, var det vigtigt for os at huske CA’s tredje tradition: “Det eneste krav til CA medlemskab er et ønske om at stoppe med at bruge kokain og alle andre stemningsændrende stoffer.

“Det var virkelig ligegyldigt hvor gamle vi var; Alt hvad der var vigtigt var, hvad vi ønskede at gøre ved vores misbrug. Vi fandt det nødvendigt at uanset hvad, kom vi og deltog til CA møder. Hver af os havde brug for at finde en sponsor, der kunne tage os gennem de 12 trin, så vi kunne lære at anvende trin og principper i vores liv.

Mange af os gik stadig i skole eller var allerede gået ud, da vi kom ind i CA. Vores erfaring viste, at det var bedst at ændre de mennesker, vi hang ud sammen med. Nogle gange var det svært at se vores gamle venner i klassen og spekulerede på, hvad vi måske skulle gå glip af. På grund af dette indså vi,
hvor vigtigt det var for os at bruge redskabernes værktøjer til at opbygge nye venskaber og lære at have det sjovt igen. Vi lærte at have clean & ædru sjov ved at drikke kaffe, gå til fester,film, bowling og deltage i andre CA begivenheder og events.

Efter at have deltaget i møder og arbejdet med en sponsor på de 12 trin i CA, fandt vi, at det var vigtigt at bære vores budskab videre til den afhængige der stadigvæk lider, uanset hvilken alder. Vi kom til i CA med mange spørgsmål, men har fundet ud af, at ingen er for ung til at bedring i Cocaine
Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere).

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.