“I starten var det sjovt. Så kom det til det punkt, hvor hver gang jeg brugte, fik jeg brystsmerter, og mit hjerteslag blev vanvittigt; og dog kunne jeg ikke stoppe. “

“Der lå jeg på hospitalet, næsten død af en overdosis. Mit hjerte følte at det var ved at hoppe ud af mit bryst og alligevel var alt, hvad jeg kunne tænke på, endnu et hvæs. “

“Jeg kunne ikke stoppe, før hele min lønseddel var væk. Jeg lovede mig selv at i næste uge ville det være anderledes: “Jeg vil kun ryge en” – men en blev til to, to blev til tre, og før jeg vidste af det lovede jeg mig selv igen: “I næste uge bliver det anderledes ”.

“Jeg havde det hele-et godt arbejde, en kærlig kone og familie, alt, hvad jeg nogensinde havde ønsket og WHAM! Det hele var væk i løbet af få uger”.

“Jeg sagde, at jeg aldrig ville blive fanget i at kigge ud af vinduer eller kravle rundt på gulvet. Et par dage senere stirrede jeg og kravlede. Jeg troede, at nogen var ude efter at få mig. Paranoia gjorde mig næsten sindssyg.”

“Jeg vidste, at det var at dræbe babyen, der voksede inde i mig, men jeg kunne ikke stoppe. Jeg kunne ikke stoppe, og så var det for sent, og jeg kunne stadig ikke stoppe.”

“I første omgang måtte det slutte, så var det nødt til at holde op, kan ikke stoppe; kan ikke stoppe, vil dø”.

Kan du relatere til disse følelser?

Har du været igennem mange af de samme situationer, lavet de samme løfter til din familie, dine venner og mest af alt dig selv?

Det har vi også. Vi har virkelig ønsket at holde disse løfter. Vi gjorde alt i vores magt, men vi syntes altid at komme til kort.

Hvem er vi? Vi er tidligere crack-brugere. Vi er medlemmer af Cocaine Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere).

I dag er mange af os klar over, at crack-kokain spillede en vigtig rolle i vores fejl og i vores brudte løfter. Vi ved, at kokain fjernede vores lyst til at gøre alt undtagen at tage mere kokain. Vi blev drevet af kokain og intet andet syntes at betyde noget. Selvom det fik os til at føle os elendige, måtte vi have mere af
det.

Hvis crack-kokain fik os til at føle os elendige, hvorfor fortsatte så mange af os med at bruge? Spørg hundrede kokainmisbrugere det samme spørgsmål, og du vil nok få hundrede forskellige svar, men uanset hvor mange grunde der
findes, er en kendsgerning sikker: crack cocaine er et meget vanedannende stof. Så snart det er brugt, bliver det roden tilde fleste af vores problemer.

For mange af os var det kun et spørgsmål om få uger hvor vi brugte, før vores hele verden ramlede for os; for nogle kom det hurtigere, for nogle kom det langsommere. Nogle af os har brugt andre stoffer eller alkohol i mange år uden nogensinde at opleve det tab, vi oplevede med crack-kokain.

Så hvordan stopper jeg med at bruge crack?

Cocaine Anonymous har nogle få enkle forslag til, hvordan du skal starte:

Afholdenhed
Brug ikke uanset hvad. Vi foreslår afholdenhed fra alle stemningsændrende stoffer.

En dag ad gangen
Husk at du ikke behøver at være clean og ædru for resten af dit liv. Vi gør det en dag ad gangen.

Møder
Deltag i CA møder dagligt. Cocaine Anonymous møder er hvor du møder andre narkomaner i bedring, der har lignende problemer. Vi deler vores erfaring, styrke og håb med hinanden for at finde fælles løsninger ved at arbejde med CA’s tolv trin .

Telefon
Når du vil bruge, skal du ringe til Cocaine Anonymous Hotline i dit område. Få telefonnumre fra personer til møderne og ringe til dem dag eller nat.

Husk at du ikke er alene. Hold kontakten med andre kokainmisbrugere i bedring. Vi er her for at hjælpe dig.

Vi er her og vi er frie™️

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.