AT BLIVE EN DEL AF

Det er en fælles oplevelse for mange af os, at føle at vi ikke passer ind overalt. Narkotika gav os den øjeblikkelige følelse af tilhørsforhold. Når vi bliver clean, forsvinder den stoffremkaldte følelse af at høre til. At finde en gruppe af ædru mennesker, vi kan forholde os til, er en ny start for os. Vi går til møder så ofte som muligt, helst hver dag. Før længe finder vi, at vi er mest komfortable på et bestemt møde. Fordi vi føler os “hjemme” der, deltager vi i hjemmegruppen og forpligter os til at deltage regelmæssigt. Andre hjemmegruppes medlemmer lærer hvem vi er, og vi lærer dem at kende. Vi må aldrig være alene igen. På en dårlig dag finder vi, at der normalt er nogen der forstår, og som kan hjælpe os med at komme igennem det ædru & clean.

HJEMMEGRUPPEN

Som nykommere hører vi forslaget om at få en “hjemmegruppe”, men vi er ikke sikre på hvorfor. Mange af os harværet isolerede i de sidste måneder eller år af vores misbrug. Vi føler os udelukket fra samfundet og har brug for at være sammen med folk, der forstår. Vi finder disse mennesker til Cocaine Anonymous-møder.

MIDLERTIDIG SPONSOR

Da vores hjemmegruppe lærer os ganske godt at kende, kan de nogle gange fungere som vores sponsor i begyndelsen af vores bedring, indtil vi får vores egen. De giver os forslag og lytter til vores problemer. De forklarer, hvad trinene er og kan endda få os i gang med arbejdet. De giver os håb om at fortsætte på vores rejse. Læs mere om at finde en sponsor her.

EN MAGT STØRRE END OS SELV

Nogle gange er det svært at udvikle et koncept af en magt, der er større end os selv. Vores stoffer havde været en sådan magt, men hvad kunne der være større end det? Når vi begynder at arbejde et program for bedring, lærer vi, at vi er forsvarsløse mod vores afhængighed. Vi har brug for en kraft større end os selv, større end vores afhængighed. Der kan ikke være noget bedre sted at starte end med en gruppe af
ædru afhængige. Vores eget koncept om en højere magt kommer i tide, da vi arbejder med de tolv trin. Indtil da er det godt at have gruppens styrke hos os.

TOLVTRINS ARBEJDE OG SERVICE

Vi spekulerer ofte på, hvordan vi kan bære budskabet til den afhængige, der stadig lider, før vi går igennem arbejdet med alle trin. Svaret er service. Var det ikke vigtigt for os at få nogen ved døren til at byde os velkommen? Var der lavet kaffe? Har nogen taget sig tid til at hilse på os? Var der sat stole frem? Hvem læser teksterne i begyndelsen af mødet? Var der nogen til at tømme askebægrene? Vi kan finde en måde at hjælpe, uanset hvor længe vi har været clean & ædru. Vi får at vide, at komme ud af os selv er en af de bedste ting for os at gøre, og at servicere vores hjemmegruppe er en fantastisk måde at starte.

ANSVARLIGHED

I vores aktive afhængighed var vi ofte uansvarlige og uforklarlige. Vi har ofte placeret skylden på andre og ikke på os selv. At tage ansvar i vores hjemmegruppe er et godt skridt fremad. Selv om du sandsynligvis ikke bliver kasserer på dit første forretningsmøde, bliver du måske kaffepersonen, som dukker op tidligt for at sikre, at kaffen er klar til de tidlige fugle og bliver efter mødet for at rydde op i gryder og kopper. Der er en række stillinger, der skal udfyldes i de fleste grupper: Formand, Sekretær, GSR, Greeter, Kaffemand, nøgleringe og Litteratur ansvarlig, Gulv vasker og andet. Alle er meget vigtige. Der er altid noget du kan gøre, uanset hvor længe du har været ædru & clean. At være til tjeneste i din hjemmegruppe er en god måde at øve sig på at være et ansvarligt medlem af samfundet. Fordelene ved at blive involveret i en hjemmegruppe er mere end man nok kan forestille sig. Det kan være en vigtig del af processen, der i sidste ende holder os clean og ædru.

En af vores oprindelige medlemmer skriver:
“Det forekom mig, at når mange af os går gennem dørene til Cocaine Anonymous for første gang, gør vi det uden håb, uden tro, men med en masse mod. Vi lytter til andres historier og oplevelser og udvikler håb. Som et resultat af at komme tilbage og, ved komme tilbage og arbejde med de tolv trin, oparbejder vi også en hel masse tro. (Hope, Faith & Courage Volume Il, p. 6.)

Vi opfordrer dig til at fortsætte med at gå til møder, indtil du finder dig selv en hjemmegruppe – og uanset hvad, fortsæt med at komme tilbage.