Som nykommer kan du have tænkt eller sagt, “Hvad er denne snakken om Gud? Jeg kom her for at holde op med at bruge kokain, ikke for at deltage i en ny religion.” Føl ikke at du er alene med den tanke. Mange af os var ved at løbe skrigende ud ad døren, da vi hørte ordet “Gud” til de første møder.

Føl ikke at du er alene med den tanke. Mange af os var ved at løbe skrigende ud ad døren, da vi hørte ordet “Gud” til de første møder.

Det er let nok at forveksle ordet spiritualitet med religion. Hvad angår Gud er Cocaine Anonymous et åndeligt program, ikke et religiøst. | C.A. mener vi, at hver enkelt kan vælge sin egen højere magt. Kort sagt, en Gud af hans eller hendes egen forståelse.

Hvis du er ligesom mange af os, kom du til C.A. uden en bevidst tro på en højere magt. Eller måske valgte du at undgå en højere magt, fordi du voksede op med en straffende Gud. Det er ligegyldigt. Alt, hvad der er nødvendigt for at starte, er,

at du er åben over for tanken om, at en højere magt, der er større end dig selv, kan genskabe din tilregnelighed.

Det første trin til at løse ethvert problem er at anerkende det.

Det samme gælder for at løse et problem med kokain.

Det andet trin i at løse et problem er at tro på, at der er en løsning. Det faktum, at du er kommet til et C.A. møde viser, at du mener, at der er en magt af en slags, større end dig selv, der kan hjælpe dig med at få dit liv tilbage. Du har bevist, blot ved at vise, at du mener at der kan være nogle oplysninger, et sted, du kan bruge, til at slippe af med din besættelse af kokain, stoffer og / eller alkohol. Du er allerede begyndt!

Det tredje trin i at løse et problem, efter at have fundet tegn på en løsning, er at sætte tro på denne løsning og forsøge det. Løsningen for os var at indrømme, at vores gamle løsning ikke fungerede. Cocaine Anonymous introducerede os til en kraft, der var større end os selv, som kunne løse vores problem. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi skal vende vores vilje og vores liv over til den guds omsorg, som vi hørte om i fortiden. Det kan betyde at have tillid til vores egen forståelses kraft. Dette er starten på vores højere magt, Gud, som vi forstår ham.

Nogle af os vedtager eller kommer tilbage til en traditionel Gud. Andre ser vores højere magt som en slags kraft. Nogle definerer det som gruppens kraft, mens andre ikke definerer det overhovedet.

I starten er det tilstrækkeligt for gud som du forstår ham, at være den styrke, som gruppen bruger til at fjerne trangen til at bruge.

Ingen kommer til Cocaine Anonymous for at finde Gud. Vi kommer til disse lokaler for at slippe af med et skræmmende misbrug. Kig rundt i lokalet. Du er omgivet af mennesker, der som en sidste udvej kom her. Vi kom hertil værende

følelsesmæssigt, økonomisk og åndeligt fallit. Vi har oplevet alle mulige former for tragedier som følge af kokain, stoffer og/eller alkohol. Vi har oplevet mange af de samme rædsler, som du måske oplever, men i dag er vi fri for lidelsen, terroren og smerten fra vores afhængighed.

Så længe du er villig, vil din tro vokse.

Du vil lære gennem din egen erfaring og andres erfaringer,hvordan en højere magt kan hjælpe dig med dit kokainproblem.

Måske var nogle af os havde det værre end dig; måske har nøgle af os ikke har ramt en bund så dyb så som din. Alligevel forbliver det faktum, at de af os, der er kommet sig, er kommet til at tro, at gruppens magt eller en højere magt af vores egen forståelse kan genskabe vores tilregnelighed.

Når du har været i programmet i et par uger og måneder, vil du begynde at se ændringer i din tankegang. Du vil begynde at føle dig bedre tilpas. Du vil se ændringer hos de andre nykommere, der kom med dig. Vi kalder disse ændringer for mirakler.

Hvis du har problemer med at tale om Gud, så husk:

  • Vær åbensindet.
  • C.A. er et åndeligt program, ikke et religiøst
  • Alt hvad du skal gøre, er at være villig til at tro.
  • Din højere magt kan være gruppen som helhed.
  • Du starter med tro, din erfaring vil komme.
  • Bliv hængende indtil miraklet sker!