Velkommen til Cocaine Anonymous (Anonyme Kokainmisbrugere). Vi er alle her af samme grund – vores manglende evne til at stoppe med at bruge kokain og alle andre stemnings ændrende stoffer. Det første skridt i retning af at løse ethvert problem er at indrømme, at der er et problem.

Problemet

Problemet, som vi ser det, består af en psykisk besættelse og en fysisk allergi. Besættelsen er en fortsat og uimodståelig tanke på kokain og den næste rus. Når vi først har haft tanken, overtager vores kroppe. Allergien skaber en absolut

manglende evne til at stoppe med at bruge, når vi først er begyndt. Afhængighed er ikke et moralsk problem. Afhængighed er en sygdom – en sygdom, der dræber.

Løsningen

Vi ønsker at forsikre dig om, at der er en løsning, og at bedring er mulig. Det begynder med fuldstændig afholdenhed fra kokain og alle andre stemnings ændrende stoffer. Det fortsætter med at udøve C.A.’s tolv trin til bedring, en dag ad gangen. Her er nogle forslag, der hjælper dig med at holde dig clean og ædru i de første 30 dage:

Afholdenhed: Tag ikke nogen stemnings ændrende stoffer! Erfaringerne har vist, at brugen af ethvert stemnings ændrende stof i sidste ende vil føre os tilbage til det stof vi forsøgte at undgå eller til afhængighed i en anden form.

Et møde om dagen: Deltag i møder så ofte som muligt, helst hver dag. Møder er hvor vi går hen for at dele vores erfaring, styrke og håb med hinanden. Find et møde her.

Få en sponsor: Det er en rigtig god ide at få en sponsor i dine tidlige dage, når C.A. virker fremmed. En sponsor deler en-til-en, hvordan man opretholder afholdenhed ved at arbejde med C.A’s tolv trin.

Brug telefonen: Få telefonnumre fra andre C.A. medlemmer og ring til dem mellem møder. En vigtig del af vores bedrings proces er at opbygge et støtte netværk af venner i bedring. At nå ud til andre kan gøre hele forskellen i at bevare vores bedring. Hvis ingen på din telefonliste er tilgængelig, så ring din lokale C.A. helpline: +45 2743 4044

En dag ad gangen: Vi forbliver clean og ædru en dag ad gangen og, når det er nødvendigt, en time eller endøg et minut ad gangen; ikke for en uge, eller en måned eller et år – bare en dag ad gangen.

Kokain og andre stemnings-ændrende stoffer hjalp os med at flygte fra os selv; de ændrede vores opfattelse af virkeligheden. De hjalp os med at dække over og undgå vores følelser. Når vi bliver clean og ædru, begynder vores følelser at komme op til overfladen. Afholdenhed kan være udfordrende, men med hjælp finder vi, at vores liv bliver bedre én dag ad gangen.

Da vi deltog i vores første C.A. møde, vidste vi inderst inde at kokain, alkohol og / eller andre stoffer var blevet et problem i vores liv. At anerkende dette var bare begyndelsen. Det er her, hvor Cocaine Anonymous program giver en løsning. Vi begynder med at overgive os og arbejde med de tolv trin.

1. trin: Vi indrømmede, at vi var magtesløse over kokain og alle andre stemningsændrende stoffer – at vores liv var blevet uhåndterlige.

De fleste af os havde svært ved at acceptere ideen om at være magtesløse over noget. Vi troede, at kokain, alkohol og/eller andre stoffer gjorde os uovervindelige og kraftfulde. I virkeligheden havde de krammet på os økonomisk, følelsesmæssigt, fysisk og åndeligt. Mange af os var ude af kontrol og havde nået bunden af fortvivlelse. Omfanget var forskelligt for hver enkelt af os, men fakta var, at vores liv var blevet uhåndterligt. Det var først, da vi blev ærlige over for os selv og overgav os, at vi begyndte at kende fred.

2. trin: Kom til at tro, at en magt, der er større end os selv, kunne genskabe vores tilregnelighed.

2. trin involverer åbenhed. Efter at have erkendt, at vi var magtesløse over for kokain og alle andre stemningsændrende stoffer, blev vi åbne nok til at tro, at en magt, der var større end os selv, kunne fjerne vores besættelse til at bruge og genskabe vores tilregnelighed. Denne Magt kan være Gud, men det behøver det ikke at være. Mange af os bruger fællesskabet i C.A. som vores højere magt. Det lykkedes trods alt ikke at gøre det alene, det lykkedes os at gøre det sammen.

3. trin: Tog en beslutning om at lægge vores vilje og vores liv over til Guds vilje som vi forstod denne.

Cocaine Anonymous er et åndeligt program, ikke et religiøst. Nogle af os ankom med en tro på Gud, mens andre brugte gruppen, indtil de fandt en højere magt. En nøgle sætning i dette trin er “som vi forstod ham.” I Cocaine Anonymous kan hver enkelt vælge en Gud af sin egen forståelse. Da vi fortsætter med at arbejde med cocaine anonymous tolv trin, begynder vi at se disse løfter i vores liv. Hvis vi er samvittighedsfulde med denne del af vores udvikling, vil vi forbavses, før vi er nået halvvejs igennem. Vi vil kende en ny frihed og en ny lykke. Vi vil ikke fortryde fortiden eller ønske at lukke døren for den. Vi vil forstå ordet sindsro og vi vil kende fred. Uanset hvor langt nede på skalaen vi har været, vil vi se, hvordan vores oplevelse kan gavne andre. Følelsen af ubrugelighed og selvmedlidenhed vil forsvinde. Vi vil miste interessen for det egoistiske og få interesse for vores medmennesker. Selvtilfredsheden vil forsvinde. Hele vores holdning og vores syn på livet vil ændres. Frygt for mennesker og økonomisk usikkerhed vil forlade os. Vi vil pr intuition vide, hvordan vi håndterer situationer, der tidligere ville hæmme os. Vi vil pludselig erkende, at Gud gør for os, hvad vi aldrig kunne gøre for os selv.

Dette uddrag fra Alcoholics Anonymous, side 83-84, genoptrykkes med tilladelse fra Alcoholics Anonymous World Services, Inc. (“AAWS”).

Har du problemer med kokain, hash, alkohol, eller er du pårørende til en misbruger?

Så kontakt vores helpline telefon anonymt på
2743 4044 
og få en fortrolig samtale med et betroet CA medlem. Eller find et møde i nærheden af dig.