Første gang jeg delte min historie til et Cocaine Anonymous-møde, havde jeg forventet blikke af afsky og frygt, men i stedet fik jeg varme krammer og påskønnelse. Det er en stor forandring for en person, der voksede op med at blive peget fingre ad og altid har følt sig afvist. Folk i Fællesskabet værdsætter min individuelle erfaring, og mange har takket migfor at være ærlig om, hvem jeg er.

Mange af os har levet vores liv i en verden af fordomme, afsky og had, bare fordi vi var homoseksuelle, lesbiske, biseksuelle eller transseksuelle – forskellige fra det almindelige samfund. Nogle af os begyndte at bruge kokain eller andre stoffer ud fra et simpelt ønske om at føle sig accepteret i en verden, der tilsyneladende ikke havde plads til os. Måske var det så simpelt som at finde os fanget op i den hurtige og dekadente verden af natklubber og fester, som vi havde opdaget, mens vi udforskede vores seksuelle orientering. Andre prøvede at flygte fra den barske dom og afvisning, vi følte fra vores familier og venner hver gang vi blev fulde eller høje. For mange af os var den eneste måde, vi kunne håndtere vores følelser af at være anderledes på, at fylde os med stoffer og alkohol.

Ofte blev vi afskåret eller afvist af vores familier. Vi blev til tider skubbet til side eller dømt af en religion, der fortalte, at Gud hadede os, og at vores livsstil ville tage os til helvede. Måske følte vi endda, at Gud hadede os; at han havde forladt os Vi troede på, at ingen kunne relatere til vores kampe eller vores livsstil. Vi spurgte os selv: “kan Gud hjælpe mig, selvom jeg ikke er ligesom alle andre?

Hvordan kan jeg overhovedet blive ædru? “Det var ikke nok, at vi havde en sygdom, der gjorde os afhængige af stemningsændrende kemikalier og gjorde vores liv uhåndterlige; vi troede på vores sociale interaktion – hele vores livsstil – blev dømt af resten af verden. Endnu værre oplevede vi ofte selvmedlidenhed og fordømte os selv. Så opdagede vi Cocaine Anonymous og lærte, at det eneste krav til medlemskab var et ønske om at holde op med at bruge kokain og alle andre stemningsændrene stoffer. Dette var beroligende, men mange af os følte sig stadig adskilt fra resten af gruppen. Vi var bekymrede over, at vores seksuelle orientering var så stor en barriere, at den ville holde os fra virkelig at blive forbundet med vores fæller i Cocaine Anonymous. Så hørte vi nogle af de andre medlemmer dele deres erfaringer. Som vi lyttede, relaterede vi til lighederne; vi indså, at vi ikke var de eneste, der frygtede, at vi var “forskellige”. Vi hørte håb, tro og mod og begyndte at tro på, at vi måske også kunne komme os.

Da vi første gang kom til et C.A. møde, blev vi tilbudt en hjælpende hånd. De, der rakte ud, var ligeglade med, om vi var mænd, kvinder, rige, fattige, hvilke stoffer vi brugte, hvilken religion vi havde, eller hvilken farve vores hud var. At nogle af os var homoseksuelle, lesbiske, biseksuelle eller transseksuelle var ikke en hindring; dem, der bar budskabet om bedring til os, var langt mere fokuseret på vores behov end på vores seksuelle orientering. Deres ubetingede kærlighed og accept fik os til at føle os tilpas og velkommen.

Da jeg først kom til C.A., var jeg dybt i skabet, men jeg vidste, at jeg ikke kunne holde det hemmeligt for alle. Så jeg valgte en person i lokalerne, jeg troede jeg kunne stole på. Det tog mig et par uger at åbne op, men da jeg gjorde det, følte jeg det som om en stor byrde var blevet løftet af mine skuldre. Min sponsor dømte mig ikke eller trak sig fra mig. Faktisk blev min sponsor en af mine bedste venner og nærmeste rådgivere.

For mange af os, er det at indrømme en afhængighed, det samme, som at komme ud som LGBT: Det kan være skræmmende at være åben over noget, vi har skjult eller nægtet så længe. Som at komme ud, blive ærlig om vores afhængighed i sidste ende forbedrer vores liv og åbner op for muligheder, vi aldrig vidste, eksisterede. At være en del af LGBT-samfundet, kan ofte føles, som om, at vi er meget forskellige fra andre. Hvad vi finder i C.A. er at mange mennesker fra alle samfundslag deler disse følelser om at være forskellige, ikke passe ind, og at disse følelser spiller en stor rolle i vores afhængighed. Ved at se vores ligheder med andre, kan vi selv finde dem, hvis oplevelser, livsstil eller valg er forskellige fra vores eget, hvor vores seksuelle og / eller kønsidentiteter bliver en del af, hvem vi er, og ikke alt hvad vi er … og ikke alt vi kan være. Vi kan se, at vores kampe med sexproblemer ikke er så forskellige fra andres.

Vi arbejdede med de tolv trin og opdagede de mange glæder ved afholdenhed. Vi fandt gaven, af at føle os godt tilpas i vores eget selskab og modet til at være os selv. Vi opdagede, at det ikke gjorde noget, om vi var inde eller ude af skabet. Alt hvad der var nødvendigt var at dukke op med et ønske om at være clean og ædru. Vi kan deltage i harmonisk handling med andre addicts for at blive i løsningen.

Vi værdsætter den følelse af tilhørsforhold, vi har fundet i Cocaine Anonymous, så det er overmåde vigtigt – at vi fortsætter denne cyklus. Vi ved, hvor vigtigt det er at føle os “en del af.” Vores femte tradition fortæller os, at vores primære formål er at bære budskabet om bedring til den afhængige, der stadig lider, og det er det, vi bestræber os på at gøre. Ingen burde nogensinde føle sig udstødt eller bedømt i Cocaine Anonymous. Vi forstår smerten og frygten forårsaget af vores afhængighed; vi har empati med det nye medlems modvilje og forvirring, fordi vi har “været der.” Vi har følt os “adskilt fra” og vi forstår. Vi kan ærligt sige: “Vi ved hvem du er, og vi ved, at Cocaine Anonymous er stedet for dig, fordi det er stedet for os.