…vi er ikke en flok grædekoner. Hvis nykommere ikke kunne se nogen glæde eller sjov i vores fællesskab, ville de ikke have det, vi har. Vi insisterer absolut på at nyde livet.

En af de mest overraskende ting, som en nykommer kan høre på et C.A. møde er lyden af latter. Hvordan er det muligt, at de samme mennesker, der formentlig begyndte at drikke eller bruge stoffer i jagten på sjov og ballade, nu har det endnu sjovere uden stemningsændrende stoffer? I starten af nødvendighed og derefter ud fra et ærligt ønske om at være åben for nye oplevelser, har vi tilladt de, der kom før os, at lære os, hvordan vi har det sjovt i bedring.

Her er nogle forslag, du måske vil prøve:

Mødet efter mødet

Mange grupper går ud og drikker kaffe eller spiser etmåltid efter mødet er overstået. Dette er en fantastisk måde at lære andre medlemmer at kende og dele et grin eller støtte hinanden. Der er ikke grund til at være genert for at spørge, hvor folk går hen. Husk, at alle andre har også haft erfaringer med at være der for første gang.

C. A. Aktiviteter og Konventer

Fester, middage, picnics og sammenskudsgilder er blot nogle af de aktiviteter, der kan organiseres af det lokale C.A. fællesskab. Fællesskabs aktiviteter hjælper os med at lære at nyde sådanne aktiviteter ædru i en sikker og støttende atmosfære, måske for første gang. Konventer er generelt i større målestok, hvor medlemmer kan komme fra andre områder eller endog andre lande for at deltage.

Konventer giver mulighed for at deltage i workshops og høre speakere, vi måske aldrig har hørt før, så vi kan opleve C.A’s budskab om bedring på en ny måde.

Villighed og Åbenhed

Vi kan stadig lejlighedsvist spørge os selv: “Hvad skal jeg gøre nu, da jeg er ædru og clean?” På disse tidspunkter kan vi spørge en betroet tjener, som gruppens sekretær eller GSR, eller se på internettet på www.ca.org for information om CA-aktiviteter og arrangementer. Vi kan også spørge vores sponsorer, venner eller medmennesker for at få forslag til nye, sjove ting at lave.  Hver gang vi bestræber os på at få åbne sind, prøve noget nyt og ender med at have det sjovt, tilføjer vi til vores bedrings fundament.

Når vi vokser og bliver mere åndeligt fit, kan vi finde, at vi kan deltage i aktiviteter, vi valgte at forlade, da vi først blev ædru.

Det bliver hurtigt nemt at have det sjovt i bedring. I stedet for at føle, at vi går glip af at have det sjovt, bliver vi taknemmelige for de nye muligheder, vi skal fejre at være glade, lykkelige og fri.

Dette uddrag fra Anonyme Alkoholikere, side 132, er genoptrykt med tilladelse fra Alcoholics Anonymous World Services, Inc. (“AAWS”). Tilladelse til at udskrive dette uddrag betyder ikke, at AAWS har gennemgået eller godkendt indholdet af denne publikation, eller at AAWS nødvendigvis er enig i synspunkterne heri. A. A. er kun et program til opsving efter alkoholisme – brug af dette uddrag i forbindelse med programmer og aktiviteter, der er mønstre efter A.A., men som adresserer andre problemer eller i andre ikke-A.A. sammenhænge, indebærer ikke andet.